Jump to content
Veriu Forum
Sign in to follow this  
klodian

Cfare Ushimi Do Ti Ofronit 1 Te Huaj Nqs Ai Do Vinte Ne Shqiperi?

Recommended Posts

Guest

nqs 1 i huaj do vinte ne Shqiperi,c'fare ushqimi di ofronit?

behet fjale qe ai te kenaqet dhe njekohesish te te shijoje edhe dicka tipike ose te pakten qe ne Shqiperi eshte e perhapur.

 

per mengjes, buke me vaj e kripe dhe domate...

 

per dreke groshe me qepe...

 

per darke caj e djath...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Flia ishte me e qelluar,e sikur te ishte fli Kosove ai i huaji do kthehej pa gishterinj...............

c'eshte flia ?

Cila eshte Receta?

//

 

Per mendimin tim do te jete helli si i thojm na katunart e lezhes per recete nuk e di se skam pjek naj here :P

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fli ose Flija është një ushqim i preferuar shqiptar dhe turk.

 

Pergatitja:

 

Për brumin duhet: 1 kg miell, 3-4 gota ujë, kripë. Për masën duhet: 200 gr gjalpë, 2 filxhana caji ajkë, 3 lugë vaj.

 

 

Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla.

 

Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë përmbajtësit të jenë skrirë në një masë të vetme, Lyhet tepsia me yndyrë dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë. Mesi i cili është bosh mbushet me rradhë paralele.

 

Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur. Kjo piqet për 3-5 minuta. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër.

 

Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet tepsia.

 

Flia lihet të ftohet për 10 minuta dhe serviret me kos, djathë ose mjaltë.flija.jpg

 

 

 

 

P.S ... une e kam provu e me thane te drejten s ishte naj mirodi e madhe po nejse... kam hanger edhe gjana tjera pa ba za :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

FLI KOSOVE

 

Për 4-5 persona duhen:

Per brumin duhet: 1 kg miell, 3-4 gota ujë, kripë,

Per masën duhet: 200 gr gjalpë, 2 filxhana caji ajkë, 3 lugë vaj.

 

Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla. Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë përmbajtësit të jenë skrirë në një masë të vetme, lyhet tepsia me yndyrë dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë. Mesi i cili është bosh mbushet me rradhë paralele. Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur. Kjo piqet për 3-5 minuta. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër. Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet tepsia. Flia lihet të ftohet për 10 minuta dhe serviret me kos, djathë ose mjaltë.

 

Ju bëftë mirë

post-3269-1202750945_thumb.jpg

post-3269-1202750966.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...