Ina_84 5 Report post Posted November 28, 2006 Shpesh na ka ndodhur te jemi te ftuar ne nje darke.Ne shqiperi jemi mesuar te shohim pjata te ndryshme dhe shume te shijshme.Nenat tona jane munduar te na mesojne si te gatuajme Byrekun,bakllavane,Gjellra te ndryshme dhe shume gatime te tjera.Mua me pelqen shume te gatuaj,si p.sh byrek me mish e qepe,me presh e mish,dhe me patate. Por kesaj rradhe do t'ju tregoj dy pjata secondo qe perdoren shpesh ne tavolinat italiane. KUNGUJ TE MBUSHUR. Marrim disa kunguj,i hapim ne mes,pastaj marrin mishin e kungullit pak qepe e mish te ngrire dhe i veme te skuqen bashke ne nje tigan me nje thellesi mesatare,pas 3 min hedhim pak domate,e leme dhe pak dhe ne fund hedhim nje filxhan oriz pak uje dhe e leme te ziej per 15 min.Pastaj bejme mbushjen e kungullit dhe e veme te piqet ne furre me 250 grade per afersisht 30 min. PATELLXHANE NE FURRE Per 4 persona;Marrim 3 patellxhane i presim ne forme rrethore.E marrim nje rrethore siper veme nje fete proshuto cotto,nje djath sottilete prap nje fete prosh cotto dhe nje tjeter patellxhan. Fillon te njejtin proçes me te tjerat.Per ti pjekur merr taven, siper saj ve carta al forno per te mos lejuar ngjitjen e patellxhanit dhe pa pasur nevoje per ti vene vaj.I ve ne furre 200 grade per 20 min.Sapo te jene gati ju leshon pak vaj ne menyre qe tu jape nje shije te embel. Dhe pjata eshte gati. Ju befte mire. Quote Share this post Link to post Share on other sites
landi n. 0 Report post Posted November 29, 2006 Na shtove urine moj. Po na ben ta provojme sa te shkojme ne shtepi. Ishalla si djegum Quote Share this post Link to post Share on other sites
arta 0 Report post Posted April 3, 2007 TASQEBAP PER 4-5 PERSONA QEPE 2-3 KOKRRA MESATARE YNDYRE 4-5 LUGE GJELLE MIELL 1 LUGE GJELLE VERE 1/2 FILXHAN CAJI DAFINE NJE FLETE PAK SPEC I KUQ SALCE1/2 LUGE GJELLE OSE 2-3 KOKRRA DOMATE MESATARE 3-4 THELPINJ HUDRA KRIPE TASQEBAPI ZAKONISHT PERGATITET ME MISH VICI OSE DASHI. MISHI TUL ZAKONISHT PRITET NE SHIRITA TE HOLLA NE NE DREJTIM TE KUNDERT TE FIJEVEOSE NE COPA KATRORE DHE SKUQET NE YNDYRE SE BASHKU ME QEPETE PRERA FIJE FIJE ,DERISA TE AVULLOHET LAGESHTIRADHE TE KRIJOHET NJE SI KORE E KUQE.PASTAJ SHTOHET MIELLI,SKUQET EDHE PAK,SHUHET ME VERE,HIDHET SALCE DOMATESH ,GJETHE DAFINE,THELPINJ HUDRE,KRIPE DHE UJE DERI SA TE MBULOHET MISHI VIHT TE ZIEJE NE ZJARR TE NGADALTE DERI SA MISHI TE JETE GATI. TASQEBAPI SHQEROHET ME SALCEN E VET. MUND TA SHOQERONI ME PURE PATATESH . JA KSHU HENGRA MBREME DHE ME DOLI SHUME I MIRE . JU BEFTE MIRE KUSHDO QE DO TA GATUAJ Quote Share this post Link to post Share on other sites
zenepe 0 Report post Posted April 20, 2007 TASQEBAP PER 4-5 PERSONA QEPE 2-3 KOKRRA MESATARE YNDYRE 4-5 LUGE GJELLE MIELL 1 LUGE GJELLE VERE 1/2 FILXHAN CAJI DAFINE NJE FLETE PAK SPEC I KUQ SALCE1/2 LUGE GJELLE OSE 2-3 KOKRRA DOMATE MESATARE 3-4 THELPINJ HUDRA KRIPE TASQEBAPI ZAKONISHT PERGATITET ME MISH VICI OSE DASHI. MISHI TUL ZAKONISHT PRITET NE SHIRITA TE HOLLA NE NE DREJTIM TE KUNDERT TE FIJEVEOSE NE COPA KATRORE DHE SKUQET NE YNDYRE SE BASHKU ME QEPETE PRERA FIJE FIJE ,DERISA TE AVULLOHET LAGESHTIRADHE TE KRIJOHET NJE SI KORE E KUQE.PASTAJ SHTOHET MIELLI,SKUQET EDHE PAK,SHUHET ME VERE,HIDHET SALCE DOMATESH ,GJETHE DAFINE,THELPINJ HUDRE,KRIPE DHE UJE DERI SA TE MBULOHET MISHI VIHT TE ZIEJE NE ZJARR TE NGADALTE DERI SA MISHI TE JETE GATI. TASQEBAPI SHQEROHET ME SALCEN E VET. MUND TA SHOQERONI ME PURE PATATESH . JA KSHU HENGRA MBREME DHE ME DOLI SHUME I MIRE . JU BEFTE MIRE KUSHDO QE DO TA GATUAJ arta kompliment,qeke shume e zonja Quote Share this post Link to post Share on other sites
Simba 3 Report post Posted October 13, 2009 Revani Fikrie Gagica- Ukelli Autore e librit “1000 receta për çdo familje” Përbërësit: * 10 vezë të freskëta fshati * 10 lugë sheqer * 10 lugë miell Sherbeti pasi të fillojë të vlojë, vazhdon zierjen edhe pesë min. në zjarr të ulët. * 1 kg sheqer * 5 gota ujë, * 1 qeskë sheqer vanilje * 4 rrathë të hollë limoni. Përgatitja: Tunden vezët me sheqer gjersa të krijohet një shkumë e qëndrueshme dhe të shtojnë vëllimin 4-5 herë. Shtohen të verdhat e vezëve një nga një duke i tundur vazhdimisht. Hidhet mielli me lugë duke e përzier nga lartë-poshtë që të mos ulet brumi. Masa derdhet në tepsi të lyer me yndyrë e të përmillur. Tepsia mbushet në ¾ e lartësisë,pasi që gjatë pjekjes brumi rritë vëllimin. Futet në furrë të nxehtë me temperaturë 140 gradë C për t’u pjekur për afro 1 orë. Gjatë pjekjes furra nuk hapet. Pasi të ftohet,hidhet sherbeti i vakët. Pritet në delima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Simba 3 Report post Posted October 13, 2009 Pulë me arra Fikrie Gagica- Ukelli Autore e librit “1000 receta për çdo familje” Përbërësit: * 1 pulë 2 kg mundësisht fshati * 8 qepë të mëdha * 200 gr gjalpë * kripë, piper, specall * 150 gr.arra të bluara Përgatitja: Pula pritet në racione dhe skuqet nga të gjitha anët në yndyrë. Largohet nga yndyra dhe vendoset në tavë përkohësisht. Qepët priten imët dhe hidhen në yndyrë. Shtohet pak kripë dhe duke i përzier kohë pas kohe, fërgohen gjersa të zbuten. Hidhet kripë sipas nevojës, piper, specall dhe 2-3 lugë arra. Çdo copë mishi kalohet në qepë dhe prapë radhitet në tavë ku do të piqet. Qepëve u shtohet ½ gotë ujë, e sa të marrin një valë, hidhen mbi mish. Tava futet në furrë të nxehtë me temperature 180 gradë C. Gjysmë e pjekur, shtohen arrat dhe copat e mishit rrotullohen nga të gjitha anët. Nëse ka nevojë, shtohet ujë i nxehtë, tava mbulohet me kapak ose folie dhe futet në furrë për t’u pjekur gjersa të zbutet mishi dhe të shteret uji por jo i tëri. Dhjetë min. para përfundimit, zbulohet tava për t’u skuqur pula në Quote Share this post Link to post Share on other sites