breshka 3 Report post Posted March 12, 2006 duke qene larg disa gjerave qe duam e kuptojme me shume rendesine e tyre..... ?fare ju mungon me shume nga shqiperia.....gjerat materiale materiale se per familjet e shoqernie e dime.... mund te jete natyra....ushqimi....pijet ....lokalet....ti ngasesh motorrit pa kasko etj etj se nuk me vinene mendje tani..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
breshka 3 Report post Posted March 12, 2006 Ah harrova mua me mungon me shume DETI Quote Share this post Link to post Share on other sites
BeniT 0 Report post Posted March 12, 2006 Mua psh me mungon ushqimi i fresket si frutat perimet etj........ dhe me mungon deti qe vdes per te,dhe qe u bene vite qe nuk bej plazhe ne te, dhe me mungojne edhe njerezit e vendit sepse jane shume te thjeshte dhe te gjithe te pershendesin, dhe ndalohen dhe te flasin me ty. psh vjet ne tetor kur isha ne shqiperi jam kenaqur duke luajtur domina me komshite deri vone sepse ishin duke bere rakine, jane shume gjera te tjera qe mund te jene shume gjera te vogla por per mua jane te rendesishme, Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pëllumb Syku 1 Report post Posted March 12, 2006 teme e bukur! edhe mua me mungojne shume gjera te fshatit tim, te qytetit tim,te vendit tim. me mungon zhurma e burimit qe gurgullon ne fund te oborrit, dritaret qe percjellin zhurmen e shiut ne koken time, zerat e hareshem te nipave te mi qe lozin mbi curulajen ne oborr, era qe te perkedhel sapo hap deren e jashtme te shtepise, ushqimet e gatuara me dashuri nga mamaja ime, dhoma ime e bragtisur ku kumbon akoma e kaluara e brishte, ?iftja ime e gjahut, mishi i gicit te sapoprere te pjekur ne zgare, me mungon kisha e fshatit ku shoh vetin te vogel ne syte e shoqerise sime tani te shendrruar ne te tjere persona, fusha e futbollit ne te cilen derdha aq shume djerse pasionit, rruga me gropa qe e kam bere aq shume here te teren ne kembe, lumin, lymin, vainin, detin me te mrekullueshem ne bote per shijen time, njerezit e fshatit te cilet i njoh e me njohin shkak qe u qeshin syte sa te shohin, vajzat faqekuqe, rrumullake e topolake, shkolla qe riparohet ?do tre vjet qe te mos shembet e shume te tjera si keto gjera te vogla e te bezdishme(ndoshta) kur i ke prane por gjera te medha e plot nostalgji kur u je larg si shume nga ne tani. ne nje fare kuptimit balta eshte vertet me e embel se mjalta ne fshatin tim, qyetetin tim, vendin tim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
breshka 3 Report post Posted March 12, 2006 QUOTE (thomas @ Mar 12 2006, 05:24 PM) teme e bukur! edhe mua me mungojne shume gjera te fshatit tim, te qytetit tim,te vendit tim. me mungon zhurma e burimit qe gurgullon ne fund te oborrit, dritaret qe percjellin zhurmen e shiut ne koken time, zerat e hareshem te nipave te mi qe lozin mbi curulajen ne oborr, era qe te perkedhel sapo hap deren e jashtme te shtepise, ushqimet e gatuara me dashuri nga mamaja ime, dhoma ime e bragtisur ku kumbon akoma e kaluara e brishte, ?iftja ime e gjahut, mishi i gicit te sapoprere te pjekur ne zgare, me mungon kisha e fshatit ku shoh vetin te vogel ne syte e shoqerise sime tani te shendrruar ne te tjere persona, fusha e futbollit ne te cilen derdha aq shume djerse pasionit, rruga me gropa qe e kam bere aq shume here te teren ne kembe, lumin, lymin, vainin, detin me te mrekullueshem ne bote per shijen time, njerezit e fshatit te cilet i njoh e me njohin shkak qe u qeshin syte sa te shohin, vajzat faqekuqe, rrumullake e topolake, shkolla qe riparohet ?do tre vjet qe te mos shembet e shume te tjera si keto gjera te vogla e te bezdishme(ndoshta) kur i ke prane por gjera te medha e plot nostalgji kur u je larg si shume nga ne tani. ne nje fare kuptimit balta eshte vertet me e embel se mjalta ne fshatin tim, qyetetin tim, vendin tim. uau.... me mallengjeve Quote Share this post Link to post Share on other sites
bana 0 Report post Posted March 13, 2006 edhe mua me mungojne shume gjera nga Lezha ime e dashur.si pshkur isha e vogel luanim shpijash,top e luft, rrasavi.edhe kur shkonim poshte ures,edhe nganjehere laheshim ne dri.(pastaj me rrifte mami).edhe plazhi i shengjinit o zot sa me mungon.se lene ma xhirot neper qytet.mezi pres te shkoj ne korrik per here te pare mbas 7 vjetesh e gjysem.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
g°n 2 Report post Posted March 13, 2006 Edhe mua me mungojne shume gjera si: Pellitja e lopeve, nje xhiro me kale, te bej 3 kilometra me biciklete, paralelet tek shkolla dhe ajo qe eshte me e rendesishmja "Qyli" gjithe diten ha, pi, rri ... dhe xhiro. Eshte i vetmja kohe ku nuk mendoj per asgje as nuk cohem ne mengjes te mendoj se do shkoj ne pune, dal pa u shqetesuar se do me caje pallen ndonje polic qe me ndalon per dokumente etj... si keto Quote Share this post Link to post Share on other sites
GenTo 0 Report post Posted March 14, 2006 QUOTE (bana @ Mar 13 2006, 01:46 PM) edhe mua me mungojne shume gjera nga Lezha ime e dashur.si pshkur isha e vogel luanim shpijash,top e luft, rrasavi.edhe kur shkonim poshte ures,edhe nganjehere laheshim ne dri.(pastaj me rrifte mami).edhe plazhi i shengjinit o zot sa me mungon.se lene ma xhirot neper qytet.mezi pres te shkoj ne korrik per here te pare mbas 7 vjetesh e gjysem.... ....... po per gjinin,agen e foren a s te ka marre malli.I ke ne lagje mos i harro Quote Share this post Link to post Share on other sites
bana 0 Report post Posted March 14, 2006 QUOTE (gento @ Mar 14 2006, 09:59 AM) ....... po per gjinin,agen e foren a s te ka marre malli.I ke ne lagje mos i harro a ty te marrte e mira ishalla.. po ku drecin tu kujtun ato..megjithese ajo age na ka dal zot gjithemone kur u ngaterronim me lagjen tjeter....... Quote Share this post Link to post Share on other sites
chicca_x2004 0 Report post Posted March 14, 2006 mua me mungon gjithcka...shqiperia eshte e mrekullueshme mgjs jemi pak mbrapa(mos te them pak si shume).pastaj ato fasulet me mish derri jane te shijshme...(po mish i kuq ama...) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pëllumb Syku 1 Report post Posted March 15, 2006 ja te mesipermit atdhetare te "Zonjes se rende, te rene me krye ne hi". Quote Share this post Link to post Share on other sites
krutani79 0 Report post Posted April 5, 2006 epo mos i besoni edhe aq shume asaj fraze Quote Share this post Link to post Share on other sites
Talexhiu 1 Report post Posted April 9, 2006 Me mungon cdo gje e fshatit dhe qytetit tim. Ah sikur te mos agzistonte emigracioni Quote Share this post Link to post Share on other sites
lezhjania 0 Report post Posted June 6, 2006 QUOTE (breshka @ Mar 12 2006, 11:30 AM) Ah harrova mua me mungon me shume DETI Aman ate mos ma permen se me iku truni ktu ku jam... Edhe me dasht me e pa sa me heq sado pak mallin me duhet me ba 2-3 ore me makine... Me mungojne shume te regjurat(tregjnet) qe bente mami im,me mungojne shume xhirot darkesh bregut te detit... Ah harrova po them edhe Fetija se e di qe Gento ka x te me pyetur....hahahahaha Quote Share this post Link to post Share on other sites
breshka 3 Report post Posted June 9, 2006 aman Fetija...normal se te mungon se ti e ke edhe ne lagje..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted June 9, 2006 Memedhe quhet toka ku te iken per lesh koka ku kam dashur, meme e ate ku te grijne fajdet parate ku kam fis e ku kam fare ku s'ka drita, po pishtare ku te mbyt pluhri, tallashi ku kercet e pret kallashi ku ka diamant e ar po s'gjen uje as per t'u lare ku ka plehra togje-togje dhe qindra parti per llogje Memedhe eshte nje cope toke qe te ben me dhimbje koke ku po shemben kombinate dhe hajdutet, ngrene pallate ku ligjin ben kontrabanda dhe nje pjese punojne ne banda ku po shiten me dollare varret e gjysherve te pare ku ka rruge e trotuare jo per njerez por gomare ku pipine ben ne breke se s'te le jevgu pa leke Memedhe quhet toka ku kurrkush shqip s'kuptoka ku bejne cmos, shesin dhe dhembet vec te ikin nga syte kembet Memedhe quhet ky vend qe ka deputet me mend qe perleshen dhe bertasin dhe s'e dine as vete se c'flasin ku ka ligje edhe rend vec per forme, jo me gjithe mend ku pronen qe me la im ate ma kish zene nje zdap i gjate dhe tash punoj argat ne pronat e nje greku plak Ku per kunj tjetri te zhvesh dhe polici rri e qesh ku te tredhin duke qare si vellezer opozitare dhe ku tua dish per nder se ka dhe tritol ne dere ku rroj me gaz e me shprese te gdhihem gjalle ne mengjes ku ka buke varesie dhe mijra lypsare si hije ku nje vrases, a gomar ka me vlere se nje shkrimtar ku ngroh veze revolucioni me diplome prostitucioni ku ne muaj merr 100 mije leke dhe s'blen dot nje pale breke Populli, 2008 Quote Share this post Link to post Share on other sites
breshka 3 Report post Posted June 9, 2006 hi hi hi hi hi hi hi............... Quote Share this post Link to post Share on other sites