GenTo 0 Report post Posted September 29, 2005 Per ju studente qe jetoni e studjoni jashte shqiperise..... Mbas mabrimit te studimeve a mendoni te ktheheni ne shqiperi dhe a ju ofron shqiperia mundesite e praktikimit te asaj per te cilen po studjoni? Quote Share this post Link to post Share on other sites
g°n 2 Report post Posted October 1, 2005 me nje rroge ku mund te jete normale edhe mund te kthehemi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
breshka 3 Report post Posted October 6, 2005 Gonny ka te drejte sepse te studiosh ne vend te huaj ne gjuh te huaj nuk eshte e lehte dhe eshte normale se pastaj njeriu predendon dicka me shume. Nuk them te marr 1000-1500 euro po te pakten qe te jetoj mire mos te numeroj qindarkat ne fund te muajit do kthehesha ne Shqiperi qe diten e dipllomes... (eh sikur po endrrat mesit endrra) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pëllumb Syku 1 Report post Posted November 22, 2005 kjo eshte nje pyetje shume e bukur. pergjigja nuk eshte e lehte. une mendoj se gjerat ne shqiperi nuk do ndryshojne derisa "shumekushi" i shkolluar neper bankat e botes te kthehet e tu hape syte. shqipetaret e shiperise kane pare peshku ne sy e nuk arrijne te shohin se kritike eshte situata. dikush duhet te sakrifikoje por... kush?! Quote Share this post Link to post Share on other sites
breshka 3 Report post Posted November 24, 2005 QUOTE (thomas @ Nov 22 2005, 02:11 PM) dikush duhet te sakrifikoje por... kush?! Nuk besoj se asnjeri nga studentet shqiptare jashte mund te harroje netet pa gjume para provimeve apo ato mbylljet ne dhome per dite te tera per te pergatitur nje provim qe ndoshta e ben shume mire po ke harruar ndonje doppie apo nuk ke gjetur fjalen e duhur ne momentit kur e ke shkruar dhe profesori te ngel...i kerkon shpiegime dhe te thote : nuk eshte faji im qe ti je i huaj, provoje heren tjeter se ke mundesi ta japesh kur te duash... Eh thomas nuk eshte e lehte qe mbasi te kalosh momemte te tilla te bie ndermend ti hedhesh tutje te kthehesh ne shqiperi me 200 mije lek rroge(nese je me fat)...qe nuk e di a do te shtyje deri ne fund te javes...po per 3 javet e tjera ca do besh...ca do ju thuash femijeve te tu.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pëllumb Syku 1 Report post Posted November 29, 2005 eshte e vertete ajo qe ti thua po n.q.s esgte veshtiresia e kaluar ne dhe te huaj qe ty ben te ngurrosh mendo veshtiresite qe ke kaluar ne shqiperi. besoj se jane ne nje perqindje me te madhe se keto qe thua ti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
breshka 3 Report post Posted November 29, 2005 po po...provoje ti thomas me ik ne shqiperi me marr 100 mije lek te vjetra rrog ne muaj jeto nja 2-3 muj e pastja nese ti thua qe jetohet vi edhe un mbas teje.... eshte e lehte me fol po asnje nuk e ben.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
SaRa_Shkodrane 0 Report post Posted April 4, 2006 Per mendimin tim, ne vend te huaj kur mbaron shkollen , pagat qe te ofrojne jane me te larta se pagat qe do te te ofronin ne Shqiperi. Eshte e vertete se si ne vendin tend nuk mund te ndihesh ne asnje vend te botes, por kur vendi yt nuk arrin te te sigoroje nje page per mundin qe ke bere per te mbaruar shkollen, atehere eshte e kote qe ti te besh dicka per vendin tend. NJe shprehje thote " secili per vete, zoti per te gjithe." Quote Share this post Link to post Share on other sites
Eternita 1 Report post Posted April 7, 2006 Pervec shkolles, une kam familjen dhe jeten tashme ketu, as qe behet fjale qe te kthehem te jetoj ne Shqiperi, per fat te keq apo te mire... Quote Share this post Link to post Share on other sites
cenerentola84 0 Report post Posted June 9, 2006 eternita te jap te drejte, sepse edhe une jetoj ne italime familjen dhe kam bere jeten time tesh ketu, dhe te filloj edhe njehere nga fiillimi eshte e veshtire, sepse tani ne shqiperi nuk ka te ardhme, dhe une nuk mund te jetoj ne nje vend ku akoma eshte mentaliteti i kohes se lek dukagjinit, nn ci penso proprio kjo nuk do te thote qe une mohoj shqiperine, jo, jm krenare qe jm shqiptare, sepse cdo shtet ka anet e mira dhe te keqija, jam mire ne itali dhe nuk e ndiej aspak veten e huaj spse kam vere bazat, ketu eshte jeta ime, ciao ciao Quote Share this post Link to post Share on other sites