Ina_84 5 Report post Posted February 18, 2008 Besoj se ne shume familje shqiptare tava e peshkut dhe ajo e kosit jane pjata te preferuara. Pergatitja e ketyre pjatave nuk ka aspak veshtiresi por shume kujdes... Per taven e peshkut mund te perdoret,;;;qejfulli,krap,,,ose peshk i madh. TAVE PESHKU Perberesit x 4 persona: peshk i madh,6 kokrra qepe,,,salse domate,,1 luge miell,,,,4 thelba hudhra,,,kripe,, 1 luge kafe sheqer+2 luge kafe uthull PERGATITJA:: Skuqim qepen,leshojme salsen e domates per 5 min.Marrim pak miell(1 luge) e shkrijme me uje nje nje gote dhe e hedhim ne tepsi,leshojme edhe kripen. Marrim 4 thelba hudhre i ngrijme ne copa shume te vogla dhe i perziejme te gjitha bashke,leshojme dhe 2 gota uje dhe i perziejme per pak. Pastaj i hedhim ne tepsi siper vendosim peshkun te lare me kujdes dhe te prere copa-copa,i hedhim pak kripe siper. Dhe i fusim ne furre ne temp 250' per rreth 35 min duke e pare here pas here dhe duke e kthyer peshkun dhe nga ana tjeter qe te piqet mire. 5 min para se ta nxjerrim nga furra marrim nje luge kafe me sheqer e shkrijme me uje e perziejme me 2 luge uthull dhe i hedhim ne tepsi dhe i leme jo me shume se 5 min. TAVE KOSI per tave kosi perdoret vetem mishi i qingjit ose i pules... Perberesit per 4 persona:: 600 g mish qingji,,5 kokrra veze...3 luge miell, ,,,1 tas me kos PERGATITJA:: Ziejme mishin e qingjit per rreth 15 min,e veme ne tepsi.Marrim 5 kokrra veze dhe i tundim me 3 luge miell hedhim dhe 2 garuzhde(d,m,th luge e madhe) me lengun e mishit dhe 1 tas me kos. Te gjitha keto i perziejme dhe i veme ne tepsi me mishin.Hedhi dhe pak kripe e piper. 1 Arenxh reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites